(814) 234-2548

Reese Engineering Corporate Headquarters

State College, Pennsylvania

Project Info

Client Reese Engineering, Inc.

Project Description

The first step in creating an effective workplace is to provide a stimulating environment.  The office building for Reese Engineering does this with abundant daylighting, group gathering areas, and employee-focused amenities.  Designed as a series of connected pavilions, the exterior makes use of stained-cedar siding, colored stucco, and copper roofs.  Broad expanses of glass with large sheltering overhangs allow for views of the site and indirect daylighting.  The 11,000 square foot, one-story facility has three open studios with soaring ceilings.  At the building’s center is the lobby and bistro, an open space with a fully equipped gourmet kitchen, dining area, club chairs, and fireplace.  An adjacent courtyard with flagstone patio provides outdoor seating.  Other amenities include an extensive resource library, two conference rooms, a large workroom, and a state-of-the-art fitness center.  Staff input and feedback were encouraged throughout the planning and design process.

Photography by Larry Lefever